انواع آلو خشک ایرانی که از مناطق مختلف مشهد، نیشابور، بیرجند، بجنورد، مراغه، مرند، تبریز، زنجان، قزوین، خوانسار، کرج و … به صورت عمده تهیه می شوند، به صورت عمده و با قیمتی باورنکردنی به فروش میرسد. آلو خورشتی را در فصل پاییز و زمستان به صورت عمده میتوان با شرایط ویژه ای خریداری نمود.
از آنجا که نوع نژاد آلو در شهرها و شیوه فراوری متفاوت می باشد، به صورت مستقیم از کارگاه های این شهرها خرید مطابق با نظر مشتری انجام می شود.
آلو نیشابور
آلویی است که به آلو بخارا شهرت دارد و بهترین نوع آلو برای فراوری خشکباری است. پس از پوست گیری و تیزابی و یا آفتابی کردن خشکبار می شود.
طعم شیرینی دارد و انواع آلو خشک این شهر با نام آلو کبرایی، آلو حاج حسنی، آلو کالیفرنیا، آلو رسمی، آلو ممتاز، آلو طرقبه، آلو شمس، آلو شوقانی و … به بازار عرضه می شود.
آلو مشهد
تمامی آلو طرقبه و قطره طلا در منطقه مشهد برای فراوری به کارگاه های نیشابور نیز ارسال می شود. بهترین آلو مشهد را پس از پوست گیری و انجام خدمات سورتینگ و دستچین سازی می توان برای بازارهای صادراتی نیز عرضه کرد.
سایر آلوهای مناطق غرب ایران بیشتر از واریته های آلو آنجلو، آلو سانتارزا، آلو شابلون کالیفرنیا، آلو قطره طلا، آلو خاکی و … می باشد. این آلوها همگی در واریته های خود بهترین هستند که بسته به شیوه فراوری که معمولاً با پوست خشک می شوند، برای استفاده در تولید انواع ترشک، لواشک، پوره آلو و … استفاده می شود.
برخی انواع آلو خشک که در مشهد به خوبی خرید و فروش می شود در زیر آمده است:
- آلو بخارا دودی
- آلو بخارا آفتابی
- آلو طرقبه آفتابی
- آلوچه خشک
- آلو جنگلی برقانی سیاه
- آلو برقانی زرد طلایی
- آلوچه لواشکی
به صورت کلی باید گفت انواع آلو خشک برای مصارف درمانی طب سنتی و یا مصارف آلو خورشتی بسیار استفاده می شود.
طعم ترش و شیرینی که انواع آلو خشک به فرد مصرف کننده می دهد در عین سرحالی و شادمانی و کالری که به شخص میدهد، با توجه به داشتن پتاسیم و … در آن موجب بهبود عملکرد دستگاه گوارش و رفع ناراحتی هایی مانند یبوست و … می شود.